1. HOME
  2. chevron_right
  3. FACILITEITEN
  4. chevron_right
  5. ETEN & DRINKEN

Uw verblijf hier moet in alle opzichten een optimale beleving zijn van onze Friese gastvrijheid. Daarom laten we u met het ontbijt en andere vormen van eten en drinken kennismaken met streekproducten. Bij voorkeur biologische. Zoals de verse melkproducten van de Molketap in Reitsum, Kâld Kletske bieren van de Dokkumer Brouwerij,  Frison wijnen van Fries-Spaanse makelij. Op verzoek kunnen de traiteurs van JanCooks4You een mooi dinerarrangement verzorgen voor groepen. U vindt op deze pagina meer informatie over ons aanbod en mogelijkheden.

Terpboerderij Stilleven - ontbijt met streekproductenWanneer u hier logeert, kunt u rekenen op een heerlijk ontbijt. Dit ontbijt stellen we samen uit zo veel mogelijk streekproducten. Vers brood van de ambachtelijke bakker uit Dokkum, dat we zelf voor u afbakken. Elke dag dus ovenverse croissants en bijvoorbeeld Bonifatiusbrood of Gildekorn. Hierbij mogen de echte Friese sûkerbôle en roggebrood niet ontbreken. Hartig beleg komt van de lokale slager die flink op de biologische toer is met z’n vleeswaren. Melkproducten, zoals ruwe melk en en ook kakelverse eieren en jam komen van de Molketap, een dorpje verderop. Uiteraard kunt u hier de pittige Friese nagelkaas proeven. Bij het ontbijt serveren we koffie en organische thee (Pukka), met een speciale biologische (sinaas)appelsap. Heerlijk om zo de dag te beginnen.

We serveren uw ontbijt in de Greide Seal. Indien u met een groep bent, kunnen we uw ontbijt in buffetvorm serveren. Specifieke dieetwensen horen we graag van te voren. (Zie onze Corona-pagina voor aanpassingen van onze serveerwijze).

Menu