ETEN-DRINKEN

  1. Home
  2. chevron_right
  3. FACILITEITEN
  4. chevron_right
  5. ETEN-DRINKEN

Uw verblijf hier moet in alle opzichten een optimale beleving zijn van onze Friese gastvrijheid. Daarom laten we u met het ontbijt en andere vormen van eten en drinken kennismaken met streekproducten. Bij voorkeur biologische. Zoals de verse melkproducten van de Molketap in Reitsum, Kâld Kletske bieren van de Dokkumer Brouwerij, etc. Op verzoek kunnen de traiteurs van JanCooks4You een mooi dinerarrangement verzorgen voor groepen. U vindt op deze pagina meer informatie over ons aanbod en mogelijkheden.

KOFFIE EN THEE

We hebben een mooi assortiment koffie en thee. ’s Ochtends krijgt u een kan koffie en een kan thee bij uw ontbijt. Verder mag u als onze B&B-gast koffie en thee nemen uit de Greide Seal. Op elk moment van de dag. Dat is inbegrepen bij uw verblijf.

De koffies in de Greide Seal zijn van Nespresso, met ook een decaf variant. Onze thee is van Pukka. Geen lokaal product, wel organisch en fair. En met heerlijke smaken.

Heeft u een vergaderarrangement geboekt? Dan zorgen wij voor gevulde koffie- en theekannen. Ook dit is inbegrepen.

UW ONTBIJT

Wanneer u hier logeert, kunt u rekenen op een heerlijk ontbijt. Dit ontbijt stellen we samen uit zo veel mogelijk streekproducten. Vers brood van de ambachtelijke bakker uit Dokkum, dat we zelf voor u afbakken. Elke dag dus ovenverse croissants en bijvoorbeeld Bonifatiusbrood of Gildekorn. Hierbij mogen de echte Friese sukerbole en roggebrood niet ontbreken. Hartig beleg komt van de lokale slager die flink op de biologische toer is met z’n vleeswaren. Melkproducten, zoals ruwe melk en en ook kakelverse eieren en jam komen van de Molketap, een dorpje verderop. Uiteraard kunt u hier de pittige Friese nagelkaas proeven. Bij het ontbijt serveren we koffie en thee, met een speciale biologische (sinaas)appelsap. Heerlijk om zo de dag te beginnen. We serveren uw ontbijt in de Greide Seal. Indien u met een groep bent, kunnen we uw ontbijt in buffetvorm serveren. Specifieke dieetwensen horen we graag van te voren. (Zie onze Corona-pagina voor aanpassingen van onze serveerwijze).

FRISSE DRANKEN

In de Greide Seal bevindt zich een kitchenette met koelkast, gevuld met een bijzonder selectie van organische/biologische frisdranken, bijzondere soda’s en bieren van de Dokkumer Bierbrouwerij, Kâld Kletske. Deze consumpties zijn voor uw eigen rekening. De prijzen zijn aangegeven op de drankenkaart in uw kamer en in de Greide Seal.

WIJNEN EN BUBBELS

Heeft u zin in aperitief of een lekker wijntje, bijvoorbeeld op uw kamer, in de tuin of langs de slootkant? Wij hebben voor u een mooie selectie samengesteld. Vraagt u ons gerust naar ons assortiment rood, wit, rosé of bubbels. Oh ja, onze wijnen gaan per hele fles, maar we verkopen geen alcohol < 18 jaar.

LUNCH- of DINER ARRANGEMENTEN

We werken heel graag samen met de traiteurs van JanCooks4You uit Brantgum. Ook weer een lokale onderneming die vooral met streekproducten werkt. Daarmee bereiden ze de heerlijkste gerechten. Wanneer u hier met een groep verblijft, is dat zeker een aanrader. Uw lunch of diner kunnen we dan in de sfeervol verlichte Grutte Skuorre serveren onder de 200 jaar oude gebinten. (Vanwege de huidige Coronamaatregelen hebben wij tot nader order de vergaderarrangementen stilgelegd.)

AFHAALMAALTIJDEN

Omdat we geen restaurantfunctie hebben, serveren we – behalve het heerlijk ontbijt – geen lunches of diners. Wel kunt u in de Terpboerderij of uw kamer een afhaalmaaltijd nuttigen. Als u dat van te voren even met ons overlegt, dan zorgen we voor een geschikte plek, borden en bestek. Hier vindt u een overzicht van lokale restaurants met afhaalservice (momenteel aangepast aan de Coronamaatregelen). Wij serveren zoals u weet een assortiment dranken waarvan we hopen dat u die van ons zult afnemen.

Menu