1. HOME
  2. chevron_right
  3. KAMERS
  4. chevron_right
  5. ETEN & DRINKEN

We willen graag dat je verblijf in Terpboerderij Stilleven in alle opzichten een optimale beleving is van de Friese gastvrijheid. Daarom laten we je met het ontbijt en al het andere eten en drinken kennismaken met streekproducten. Bij voorkeur biologische, zoals de verse melkproducten van de Molketap in Reitsum. Lokale dranken zoals de smakelijke Kâld Kletske biertjes halen we bij de Dokkumer Bierbrouwerij. De Frison wijnen zijn weliswaar van Spaanse makelij maar met een zwaar Fries accent.

Op verzoek kunnen de koks van JanCooks4You een mooi dinerarrangement verzorgen voor groepen. Je vindt op deze pagina meer informatie over ons aanbod en mogelijkheden. En anders zijn er altijd nog de schitterende lokale restaurantjes. Bij sommige kun je zelfs terecht voor afhaal- of bezorgmaaltijden.

Terpboerderij Stilleven Live CookingLunch- en dinerarrangementen laten we verzorgen door de koks van JanCooks4You uit het nabijgelegen Engwierum. Ook zo’n lokale onderneming met oog voor kwaliteit.

Heel bijzonder én lekker is een live cooking arrangement. Je mag zelf je menu samenstellen uit een prachtig aanbod van biologische- en fantastische streekproducten, alles vers en met passie live voor jou bereid in onze sfeervol verlichte Grutte Skuorre.

Het diner wordt op een feestelijk gedekte tafel geserveerd in de Terpseal of Greideseal, een ongekend mooie ambiance. Uiteraard met een bijpassend drankenassortiment: van frisdranken, lokale biertjes of heerlijke wijnen.

Voor een live cooking arrangement is de minimum groepsgrootte 8 personen. Dat is wel zo leuk, want hoe fijn is het om in goed gezelschap van zo’n ongekend mooi diner te genieten… We werken je voorkeuren graag uit in een maatwerkofferte. Vraag dus gerust naar de mogelijkheden.

Terpboerderij Stilleven - ontbijt met streekproductenWanneer je hier logeert, kun je rekenen op zo’n heerlijk ontbijt. Dat is inmiddels fameus. We stellen je ontbijt samen uit zo veel mogelijk streekproducten; vers brood van de ambachtelijke bakker uit Dokkum, dat we zelf voor je afbakken. Elke dag dus ovenverse croissants en bijvoorbeeld Bonifatiusbrood of Gildekorn. Hierbij mogen de echte Friese sûkerbôle en roggebrood niet ontbreken.

Hartig beleg komt van de lokale slager die flink op de biologische toer is met z’n vleeswaren. Melkproducten, zoals ruwe melk en en ook kakelverse eieren en jam komen van de Molketap, een dorpje verderop. Uiteraard kun je hier de pittige Friese nagelkaas proeven.

Bij het ontbijt serveren we koffie en organische thee met een speciale biologische (sinaas)appelsap. Heerlijk om zo de dag te beginnen.

We serveren je ontbijt individueel per suite. Ben je met een groep bent, dan kunnen we je ontbijt in buffetvorm serveren. Specifieke dieetwensen horen we graag van te voren.

Omdat we geen restaurantfunctie of kookgelegenheid hebben, serveren we – behalve het heerlijk ontbijt – geen lunches of diners. Wel kun je in de Terpboerderij of suite een afhaal- of bezorgmaaltijd nuttigen. Hier vind je een overzicht van lokale restaurants met afhaalservice (mogelijk aangepast aan de coronamaatregelen). Ook geven we je bij aankomst graag nog extra informatie over de fijnste restaurants in de omgeving. Bijvoorbeeld restaurant de Zwarte Haan in Swarte Haan, pal aan het Wad.

Mocht je in onze boerderij je lunch of diner gebruiken, dan hebben wij een assortiment mooie bijpassende dranken.

We hebben een goedgevulde koelkast met een bijzondere selectie van organische/biologische frisdranken, soda’s, bieren en wijnen. van de Dokkumer Bierbrouwerij, Kâld Kletske.

Zo kun je na een dag rondstruinen in de omgeving of een bezoek aan een van de eilanden hier dus heerlijk genieten van een speciaal biertje van de Dokkumer Bierbrouwerij, Kâld Kletske. Of van een mooi glas wijn van het Fries-Spaanse wijnhuis Frison. Wij hebben een mooie selectie voor je samengesteld. Geniet daarvan, bijvoorbeeld in je suite, de tuin of veranda met eindeloos uitzicht over de groene weiden. Oh ja, we verkopen geen alcohol < 18 jaar.