1. HOME
 2. chevron_right
 3. OMGEVING
 4. chevron_right
 5. BELEVEN

BELEVEN – BELEEF – LEEF

Onze boerderij ligt in het prachtige en weidse noord-Friese land. Een uniek landschap met ongekende mogelijkheden: van oude knusse terpdorpjes tot de lommerrijke Wâlden. Het land waar de Ee zich doorheen meandert richting de meest noordelijke elfstedenstad Dokkum. Nog geen vijf kilometer van de Waddenzee met Ameland en Schiermonnikoog in zicht. Zomaar enkele van de vele mogelijkheden die uw verblijf zullen veraangenamen. Zowel voor individuele belevenissen als voor groepen.

Deze excursies zijn voor iedereen toegankelijk. Neemt u zelf even contact op met de exploitant voor openingstijden of voor het maken van een afspraak.

 • Bezoek aan de meest noordelijke Elfstedenstad Dokkum met musea, authentieke winkeltjes, een bierbrouwerij en gezellige terrasjes.
 • Bezoek aan het Kweldercentrum Noarderleech.
 • Bezichtiging melkveehouderij en zie zélf hoe gepassioneerd Friese boeren met de natuur samenwerken voor eerlijke zuivelproducten. (neem contact op met ons)
 • Wadlopen, naar de overkant of over een deel van het wad (seizoensactiviteit, afhankelijk van weersomstandigheden en getijden).
 • Waadràne excursie langs boerenbedrijven die natuurinclusief werken en biodiversiteit stimuleren (seizoensactiviteit). (neem contact op met ons)
 • Zeevissen vanaf Lauwersoog (aanbod van diverse zeevisrederijen).
 • Bezoek aan museum ’t Fiskershúske (mét café) in Moddergat

Er zijn hier ontelbare fietsroutes voor u uitgestippeld. Bijvoorbeeld door het Fryske Gea, Fietsknooppunten en Visit Friesland. Hier vindt u een aantal specifieke routes.

Voor fietsverhuur verwijzen we u graag door naar Siep Jellema Fietsverhuur. Neem s.v.p. zelf contact met hen op om uw wensen en bezorging door te spreken. Want uw fiets wordt gebracht en gehaald. Hoe gemakkelijk is dat?

Bekijk hier de actuele fietsverhuurtarieven.

 

 

Verken Noordoost Friesland al wandelend. Er zijn talloze wandelroutes. Langs terpen, over de kwelders en de Waddendijk, in de noordelijke Friese wâlden (bossen), door monumentale dorpjes zoals Veenklooster of schitterende parken.

Wilt u een dagje willen varen op de riviertjes en meren? Of liever nog op of rondom het Lauwersmeer? Dan vindt u hier diverse opties voor botenverhuur. We verzoeken u zelf contact op te nemen met de verhuurders. Zij weten precies wat een goede optie is qua type boot, locatie en beschikbaarheid.

Wetterwille Burdaard voor sloep-, kano- of supverhuur. Verken Noordoost Friesland eens op een andere manier. Vaar na een korte uitleg de Dokkumer Ee op, bekend van de Elfstedentocht, breng een bezoek aan Bonifatiusstad Dokkum of bezoek de Prinsentuin in Leeuwarden.

Sloepverhuur Noordfryslân waar je met je boot zo de Dokkumer Ee opvaart en prachtige tochten kunt maken. Bijvoorbeeld naar Leeuwarden, waar je onderweg door Bartelhiem vaart, of richting Dokkum en verder noordwaarts.

Bootverhuur Lauwers, varen in Friesland, Groningen & het Lauwersmeer

Schreiershoek Recreatie, verhuurpunt voor kano’s, boten en sloepen. Al meerdere jaren vertrekken vanaf deze plek een hoop vaartuigen richting Dokkum, maar ook naar het Lauwersmeer, Kollum of Leeuwarden

Waddeninzicht, botenverhuurbedrijf met leuke kajuitzeilboten die uitermate geschikt zijn voor op de Waddenzee.

Bent u hier om te vergaderen? Dan kunt u die intensieve vergadermomenten afwisselen met leuke, onvergetelijke ontspanningsactiviteiten. Ook goed voor de saamhorigheid van de groep. Teambuilding op z’n Fries.

 • Terpsessie teambuilding programma, een bijzonder alternatief voor de klassieke heisessie.
 • Begeleide strategiesessie voor een aangescherpt business- of jaarplan.
 • Bezoek aan een moderne melkveehouderij, leren over hun bedrijfsvoering, werken in en met de natuur, de verregaande automatisering.
 • Wadlopen onder leiding van een gids (seizoensactiviteit, afhankelijk van weersomstandigheden en getijden).
 • Terpenfietstocht langs de flieterpen en de hoogste terp van West Europa – Hegebeintum – met op elke terp een eeuwenoud kerkje ter bezichtigen.
 • Workshop pizzabakken (zomerperiode) onder leiding van een internationale topkok die in onze buurt is neergestreken.
 • Bezoek aan de grootste en nog werkende molen in Birdaard.
 • Waadràne excursie langs boerenbedrijven die natuurinclusief werken en biodiversiteit stimuleren (seizoensgewonden).
 • Workout vitaliteit onder leiding van een personal trainer.
 • Schilderworkshop onder de artistieke leiding van Roel de Jong, beeldend kunstenaar en docent.
 • Wandeltocht over de Noord-Friese kwelders met een bezoek aan het Kweldercentrum Noarderleech.

Staat uw voorkeur er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.