1. HOME
  2. chevron_right
  3. OVER STILLEVEN
TERPBOERDERIJ STILLEVEN

Is gevestigd in Jannum, het kleinste terpdorpje ter wereld. En het mooiste! Hier werd bijna 200 jaar geleden onze monumentale kop-hals-rompboerderij gebouwd. We hebben dit juweel zelf sinds 2018 volledig onder architectuur gerestaureerd en vernieuwd, met behoud van de monumentale en karakteristieke kenmerken. De warme, historische uitstraling is onaangetast gebleven en zorgvuldig gecombineerd met de modernste voorzieningen, om u als onze gast alle comfort en gezelligheid te bieden voor een onvergetelijk verblijf: vier nieuwe luxe suites met elk een eigen karakter, een eigen douche en een eigen toilet. Daarnaast een gezamenlijke ontbijtkamer met keuken. En speciaal voor zakelijk Nederland dat in alle rust nieuwe businessplannen wil maken, bieden onze moderne vergaderfaciliteiten uitstekende mogelijkheden.

De immense schuur van de boerderij heeft met ruim 12 meter hoogte meer het karakter van een rietgedekte kathedraal. Deze indrukwekkende hoogte dwingt bij binnenkomst direct groot respect af voor de bouwers. Want deze schuur is rond 1850 opgetrokken door louter doorleefde, eeltige handen en met stugge Friese paardenkracht…

… En zelfs na bijna 200 jaar door weer en wind te zijn gegeseld, staat hij fier overeind en hoefden we aan de constructie niets meer te doen dan wat houtworm te verwijderen en wat riet bij te steken.

Op de plek van de monumentale ‘grupstal’, waar de koeien vroeger dicht op elkaar geduldig op de lente wachtten, hebben we vier volledig nieuwe en luxe suites gebouwd. De oude stal-elementen hebben we daarbij zoveel mogelijk in tact gelaten om de sfeer van de schuur niet aan te tasten. Ga maar eens ruiken in de oude spekkast op zolder, waar nog steeds de geur hangt van lekkere hammen die er vroeger in werden gerookt. En ook de grote houten voersilo is een imposante blikvanger die het na zoveel jaren trouwe dienst verdiende te blijven staan.

Geniet dus van de boerderij en de ruimte eromheen!  We vertellen u graag meer over de verbouwing en wat we hier allemaal aantroffen. Of over Jannum en de mogelijkheden in deze heerlijke omgeving. Maar….. alles kan, niets moet in Terpboerderij Stilleven. Behalve genieten natuurlijk. Op uw manier.

VAN DRUKTE NAAR STILTE

De reden om Amersfoort te verruilen voor deze prachtige en verstilde terpboerderij is een serieuze aandoening aan Karin’s gehoor, waardoor een bestaan in de Randstedelijke drukte niet langer mogelijk was. Omdat veel geluiden erg belastend voor haar zijn, zochten we een plek waar volmaakte stilte heerst. We vonden hem op deze kleine terp in Jannum. Hier voelden wij een ongeëvenaarde rust en ontspanning die meteen bezit van ons namen en zo kenmerkend zijn voor dit schitterende gebied. Vandaar die naam ‘Stilleven’. Want dat is wat wij hier samen doen. En we laten u er graag van meegenieten.

Karin & Jan

Menu