GA ER OP UIT EN BELEEF NOORDOOST FRIESLAND 

Hier is voor iedereen wat te beleven, want onze boerderij ligt in het prachtige en weidse Noordoost Friese land. Een uniek landschap met verrassende mogelijkheden: van oude knusse terpdorpjes tot de lommerrijke Wâlden. Het land waar de Ee zich doorheen meandert richting de meest noordelijke elfstedenstad Dokkum. Nog geen vijf kilometer van de Waddenzee met z’n uitgestrekte kwelders en Ameland en Schiermonnikoog in zicht. Zomaar enkele van de vele mogelijkheden die jouw verblijf tot een onvergetelijke beleving maken.  

Deze excursies zijn voor iedereen toegankelijk. Neem zelf even contact op met de exploitant voor openingstijden of voor het maken van een afspraak.

Je kunt hier eindeloos fietsen. Over mooie landweggetjes, over de schitterende fietspaden langs de rivier de Ee, van Dokkum naar Bartlehiem en verder. Over de kwelders en de Waddendijk, van Holwerd naar Moddergat. Of door de pittoreske kerkdorpjes in de Noardelijke Fryske Wâlden. Er zijn al vele mooie fietsroutes voor je uitgestippeld. Bijvoorbeeld door het Fryske Gea, Fietsknooppunten en Visit Friesland. Hier vind je een aantal specifieke routes.

Je kunt heel gemakkelijk een fiets huren. Daarvoor verwijzen we je graag  Want je fiets wordt gebracht en gehaald door niemand minder dan Siep Jellema Fietsverhuur. Neem zelf even contact op met Siep om jouw wensen en bezorging door te spreken.  Hoe gemakkelijk is dat?

Bekijk hier Siep z’n actuele fietsverhuurtarieven.

Weet je wat ook zo mooi is? Noordoost Friesland al wandelend verkennen. Er zijn talloze wandelroutes. Langs terpen, over de uitgestrekte kwelders (de grootste van Nederland) en de Waddendijk naar dorpjes zoals Paesens en Moddergat. Of door de noordelijke Friese Wâlden, een uitgestrekt bosgebied met monumentale dorpjes zoals Veenklooster, Oenkerk (Oentsjerk) en Tytsjerk met hun schitterende wandelparken. 

Wil je een dagje varen door het Noordoost Friese gebied met z’n riviertjes, vaarten en sloten? Of liever nog op of rondom het Lauwersmeer? Dan vind je hier diverse opties voor bootverhuur. We verzoeken je zelf contact op te nemen met de verhuurders. Zij weten precies wat een goede optie is qua type boot, locatie en beschikbaarheid.

De Stichting Praamvaren Leeuwarden verzorgt rondvaarten met elektrisch aangedreven pramen door de grachten en singels van Leeuwarden. Ze beloven dat dit “met afstand het leukste uitje van Leeuwarden” is. Bekijk hier de folder.

Wetterwille Burdaard voor sloep-, kano- of supverhuur. Verken Noordoost Friesland eens op een andere manier. Vaar na een korte uitleg de Dokkumer Ee op, bekend van de Elfstedentocht, breng een bezoek aan Bonifatiusstad Dokkum of bezoek de Prinsentuin in Leeuwarden.

Sloepverhuur Noordfryslân waar je met je boot zo de Dokkumer Ee opvaart en prachtige tochten kunt maken. Bijvoorbeeld naar Leeuwarden, waar je onderweg door Bartelhiem vaart, of richting Dokkum en verder noordwaarts.

Bootverhuur Lauwers, varen in Friesland, Groningen & het Lauwersmeer

Schreiershoek Recreatie, verhuurpunt voor kano’s, boten en sloepen. Al meerdere jaren vertrekken vanaf deze plek een hoop vaartuigen richting Dokkum, maar ook naar het Lauwersmeer, Kollum of Leeuwarden

Waddeninzicht, botenverhuurbedrijf met leuke kajuitzeilboten die uitermate geschikt zijn voor op de Waddenzee.

Geef je verblijf extra glans met een van deze informatieve onvergetelijke ontspanningsactiviteiten:

  • Bezoek aan een moderne melkveehouderij, leren over hun bedrijfsvoering, werken in en met de natuur, de verregaande automatisering (in overleg)
  • Wadlopen onder leiding van een gids zoals oermens Harm Jan Wilbrink of Harry Feenstra (seizoensactiviteit, afhankelijk van weersomstandigheden en getijden)
  • Bezoek aan de grootste en nog werkende molen in Birdaard, de Zwaluw (mei – oktober, kijk even op de website)
  • Waadràne excursie langs boerenbedrijven die natuurinclusief werken en biodiversiteit stimuleren (seizoensgebonden, kijk op de site)
  • Schilderworkshop onder de artistieke leiding van Roel de Jong, beeldend kunstenaar en docent (vraag ons naar de mogelijkheden)
  • Wandeltocht over de Noord-Friese kwelders met een bezoek aan het Kweldercentrum Noarderleech

Staat jouw voorkeur er niet bij? Neem gerust contact met ons op.

keyboard_arrow_up