Jouw verblijf in  onze boerderij moet in alle opzichten een topbeleving zijn van de Friese gastvrijheid. Daarom laten we je met het ontbijt en al het andere eten en drinken kennismaken met streekproducten. Bij voorkeur biologische, zoals de verse melkproducten van de Molketap in Reitsum. Lokale dranken zoals de smakelijke Kâld Kletske biertjes halen we bij de Dokkumer Bierbrouwerij. De Frison wijnen zijn weliswaar van Spaanse makelij maar met een zwaar Fries accent.

Op verzoek verzorgen de koks van JanCooks4You een mooi dinerarrangement voor groepen. Je vindt op deze pagina meer informatie over ons aanbod en mogelijkheden. En anders zijn er altijd nog de schitterende lokale restaurantjes. Bij sommige kun je zelfs terecht voor afhaal- of bezorgmaaltijden.

Je kunt elke ochtend rekenen op een heerlijk ontbijt. Dat is inmiddels fameus. We stellen je ontbijt samen uit zo veel mogelijk streekproducten; vers brood van de ambachtelijke bakker uit Dokkum of home-made van het meel van de molenaar uit Burdaard. Elke dag ovenverse croissants en bijvoorbeeld Bonifatiusbrood of Gildekorn. Hierbij zullen de echte Friese sûkerbôle en roggebrood niet ontbreken.

Hartig beleg komt van de lokale slager die flink op de biologische toer is met z’n vleeswaren. Melkproducten, kakelverse eieren en jam komen van de Molketap, een dorpje verderop. Uiteraard kun je hier de pittige Friese nagelkaas proeven.

Bij het ontbijt serveren we koffie en organische thee met een biologische (sinaas)appelsap. Heerlijk om zo de dag te beginnen.

We serveren je ontbijt individueel per suite. Ben je met een groep, dan kunnen we je ontbijt in buffetvorm serveren. Specifieke dieetwensen horen we graag van te voren.

We hebben een goedgevulde koelkast met een bijzondere selectie van organische/biologische frisdranken, soda’s, bieren en wijnen. van de Dokkumer Bierbrouwerij, Kâld Kletske.

Zo kun je na een dag rondstruinen in de omgeving of een bezoek aan een van de eilanden hier dus heerlijk genieten van een speciaal biertje van de Dokkumer Bierbrouwerij, Kâld Kletske. Of van een mooi glas wijn van het Fries-Spaanse wijnhuis Frison. Wij hebben een mooie selectie voor je samengesteld. Geniet ervan, bijvoorbeeld in je suite, de tuin of veranda met eindeloos uitzicht over de groene weiden. Oh ja, we verkopen natuurlijk geen alcohol < 18 jaar.

Heel bijzonder én lekker is een live cooking arrangement door de koks van JanCooks4You. Je mag zelf je menu samenstellen uit een prachtig aanbod van biologische- en verrassend lekkere streekproducten. Alles vers en met passie live voor jou bereid in onze sfeervol verlichte Grutte Skuorre.

Het diner wordt op een feestelijk gedekte tafel geserveerd in de Terpseal of Greideseal, een ongekend mooie ambiance. Uiteraard met een bijpassend drankenassortiment: van frisdranken tot lokale biertjes en heerlijke wijnen.

De minimum groepsgrootte is 8 personen, want hoe fijn is het om in goed gezelschap van zo’n ongekend mooi diner te genieten. We werken je voorkeuren graag uit in een maatwerkofferte. Vraag naar de mogelijkheden.

We hebben een aantal restaurants hier in de buurt voor je op een rijtje gezet. De meeste hebben de goedkeuring van onze gasten verdiend. De vraag is uiteraard: waar houd je van? Kijk zelf maar op de online menukaarten. We adviseren ook om te reserveren.

Dokkumer restaurants (centrum):

Buiten Dokkum:

Je kunt ons ook altijd vragen naar andere opties.

Omdat we geen restaurantfunctie of kookgelegenheid hebben, serveren we – behalve het heerlijk ontbijt – geen lunches of diners voor individuele gasten. Wel kun je in Terpboerderij een eigen afhaal- of bezorgmaaltijd nuttigen. Bijvoorbeeld in de geweldige ambiance van de grote monumentale schuur, in onze tuin of in de veranda met wijds uitzicht over de Friese akkers.

Eenvoudige afhaal en bezorgmaaltijden:

Mocht je in onze boerderij je lunch of diner gebruiken, dan hebben wij een assortiment mooie bijpassende dranken en serviesgoed voor je.

keyboard_arrow_up