ONZE HUISREGELS VOOR JOUW COMFORT

In onze B&B gelden, net als op andere overnachtingslocaties, huisregels waarvan wij hopen dat je deze waardeert en uiteraard respecteert. We hebben ze ingesteld voor jouw comfort.

Aandacht voor stilte, andere gasten en bewoners uit de omgeving
Terpboerderij Stilleven is een plek om tot rust te komen en waar je geniet van stilte. Daarom is dit wellicht onze meest vanzelfsprekende huisregel: Houd alsjeblieft rekening met anderen. Betracht de rust en stilte hier en toon respect voor de omgeving, de mensen aldaar en eventuele andere gasten.

Onze B&B-kamers en vergaderruimtes zijn uitstekend geïsoleerd en voldoen aan hedendaagse comforteisen. Om een ieders rust en stilte te waarborgen verzoeken wij onze gasten in de kamers, in de algemene ruimtes, op het terras en in de tuin geen lawaai te maken. Uiteraard is het geen enkel probleem om op een normaal geluidsniveau te praten, plezier te maken gebruik te maken van iPads, laptops en telefoons.

Aansprakelijkheid
Wij, als eigenaren van Terpboerderij Stilleven, zijn niet aansprakelijk voor enige vorm van schade, verlies of diefstal die jij ondervindt tijdens jouw verblijf bij ons. Wij dragen ook geen verantwoordelijkheid voor verlies, diefstal, ongelukken, persoonlijke blessures, medische kosten of schades aan goederen veroorzaakt door persoonlijke onoplettendheid of door omstandigheden buiten ons bereik.

Annuleren
Indien je jouw reservering die je direct bij ons hebt gedaan – dus niet via een externe boekingsite – annuleert dan kan dat kosteloos tot twee weken voor aanvang van jouw geplande verblijf. Je krijgt je aanbetaling dan van ons terug. Indien je jouw reservering binnen twee weken voor je geplande verblijf annuleert dan krijg je van ons een voucher voor een verblijf op een later moment. Jouw aanbetaling blijft dan bij ons. Indien je op de geplande incheckdag of tijdens je verblijf annuleert, dan hebben wij het recht om geen restitutie te verlenen.

Heb je via een externe boekingsite gereserveerd? Dan zul je via die site je boeking moeten annuleren en de eventuele annuleringskosten zelf moeten dragen.

Betalen
Je hebt je kamer vooraf betaald toen je jouw verblijf bij ons hebt geboekt. Of het kan zijn dat je een aanbetaling hebt gedaan. Na afloop van je verblijf reken je het eventuele restantbedrag van je verblijf af plus de kosten voor eventuele genoten consumpties, arrangementen, energietoeslag en toeristenbelasting. Je kunt bij ons betalen per overboeking via je bankierenapp, via een tikkie of gewoon wanneer je weer thuis bent. Na afloop van je verblijf ontvang je uiteraard een gespecificeerde factuur van ons.

Check-in
Inchecken kan in principe tussen 16:00 en 22:00 uur. In overleg met ons kan een andere tijd worden afgesproken.
Geef in ieder geval uiterlijk één dag voor je aankomst aan ons door hoe laat je ongeveer verwacht aan te komen. Bel op de dag zelf nog even om uw aankomsttijd door te geven mocht die noga afwijken van je eerdere verwachting. Zo is er zeker iemand aanwezig voor een persoonlijke ontvangst.

Indien je eerder arriveert en je kamer is nog niet gereed, dan bieden wij je de mogelijkheid om eerder in te checken en je bagage alvast bij ons achter te laten. Zodra je kamer gereed is zetten wij jouw bagage daar voor jou neer.

Check-uit
Uitchecken kan tot 10:30 uur op de dag van vertrek. Afhankelijk van de bezetting, kan in overleg een andere uitchecktijd worden afgesproken. Richtlijn blijft evenwel 10:30 uur. Vertrek je op zondag? Dan kun je een late checkout boeken en verlaat je jouw suite uiterlijk om 16:00. De meerprijs hiervoor bedraagt € 15,- per suite.

Indien je op de dag van vertrek in de omgeving nog een uitstapje wilt maken, dan bieden wij je uiteraard de mogelijkheid om je bagage nog even bij ons achter te laten zodat je die later kunt ophalen.

Eten, drinken en andere versnaperingen

  • Ontbijt: Het heerlijke uitgebreide ontbijt met lokale lekkernijen is inclusief en wordt geserveerd voor de entree van je suite. Je mag je ontbijt nuttigen in je kamer, in de Greide Seal of in een van de zitjes in en om de boerderij. Heb je een voedselallergie of andere specifieke wensen omtrent je ontbijt? Dan kun je dat bij jouw reservering aangeven. Wij proberen daar dan zo goed mogelijk rekening mee te houden.
  • Koffie & thee: Koffie en thee zijn inclusief en staan te allen tijden tot je beschikking in de Greide Seal.
  • Frisdrank en bieren: In de Greide Seal bevindt zich ook een kitchenette met koelkast, gevuld met een bijzonder selectie van organische/biologische frisdranken, bijzondere soda’s en bieren van de Dokkumer Bierbrouwerij, Kâld Kletske. Deze consumpties zijn voor je eigen rekening. De prijzen zijn aangegeven op de drankenkaart in je kamer en in de Greide Seal.
  • Wijn: Heb je zin in een heerlijke wijn op de kamer, in de tuin of veranda? Wij hebben een mooie selectie voor je samengesteld van het Spaans/Friese wijnhuis Frison: rood, wit en rosé. Het is prima als je de wijn in de tuin, op het terras of langs de slootkant opdrinkt. Oh ja, onze wijnen gaan per fles.
    Over alcohol: Genieten van een heerlijk alcoholisch drankje is prima. Alcoholmisbruik is niet toegestaan, dus ook geen dronkenschap in onze B&B. Ook verkopen wij geen alcohol < 18 jaar.
  • Consumptiekaart: Je ontvangt bij je check-in een persoonlijke consumptiekaart waarop je aanstreept wat je aan betaalde consumpties verbruikt. Wij vertrouwen erop dat je bij het uitchecken al je consumpties bij ons afrekent.
  • Roken: In Terpboerderij Stilleven is roken in de kamers, in de algemene- en vergaderruimtes, en de grote rietgedekte schuur en op het tuinterras niet toegestaan. Je kunt je sigaret, sigaar of pijp wel opsteken op de daarvoor aangewezen rookplaats. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
  • Zelf eten bereiden? Wij bieden geen mogelijkheid om zelf te koken of te bbq-en in of rondom onze Terpboerderij. Ook een zelf meegebrachte bbq liever niet gebruiken, mede in verband met de rieten kap en mogelijk overlast voor anderen.
  • Tot slot iets over drugs: We staan niet toe dat er drugs gebruikt wordt in en direct rondom Terpboerderij Stilleven, in welke vorm dan ook. Diegene die zich niet aan deze huisregel houdt, kunnen wij de toegang tot onze Terpboerderij ontzeggen. Wel zullen wij de volledige kosten voor het gereserveerde verblijf in rekening brengen, zo ook eventuele schades. (zie ook ‘Schade’.)

Huisdieren
Bij Terpboerderij Stilleven hebben we zelf enkele huisdieren die ons erg lief zijn. Helaas kunnen wij niet toestaan dat je zelf een (huis)dier meeneemt. Uitzondering maken wij voor gasten met een hulphond, zonder welke zij hier niet zouden kunnen verblijven.

Internet/WIFI
Terpboerderij Stilleven biedt gratis een WIFI-gastennetwerk aan. Het gebruik hiervan is in goed vertrouwen. Bij misbruik kan de toegang tot Internet worden geblokkeerd.

Kaarsen & open vuur
Het branden van echte kaarsen is nergens in en om de boerderij toegestaan, ook niet in de kamers.

Parkeren & uit- en inladen
Jouw auto mag je parkeren op de daarvoor aangegeven P-plekken tegenover de inrit van de Tsjerkestrjitte, ‘onder aan de terp’. Het prachtige laantje van oude klinkertjes – de Tsjerkestrjitte – leidt je de terp op naar Terpboerderij Stilleven.

Mocht je jouw bagage willen uitladen of ophalen dan is het bij uitzondering toegestaan om met je auto – langzaam – de terp op te rijden en kortstondig achter op ons ‘hiem’ te parkeren. Daarna is het de bedoeling om je auto op de parkeerplaats te parkeren.

Parkeren is op eigen risico. Terpboerderij Stilleven is niet aansprakelijk voor diefstal van of enige vorm van schade aan je voertuig.

Slecht ter been?
Ben je slecht ter been? Laat het ons weten en wij zorgen dat je onze boerderij gemakkelijk bereikt.

Spullen van een ander…
Geniet vooral van alles wat Terpboerderij Stilleven te bieden heeft. Wees a.j.b. zuinig op jouw eigen en onze spullen. En de spullen van andere gasten? Daar komen we niet aan. Wij dragen dan ook geen verantwoordelijkheid voor verlies of diefstal van en schade aan jouw goederen.

Schades
Onze mooie nieuwe kamers en ruimtes zijn met zorg ingericht. Mocht er door jouw toedoen onverhoopt iets beschadigd raken, kapot gaan of zoekraken dan is het fijn dit te bespreken en vinden we samen een passende oplossing. Ontstaan er tijdens je verblijf niet verwijderbare vlekken in het matras, dekbed, stoffen of handdoeken? Bespreek dit met ons voor een passende oplossing of vergoeding voor bijvoorbeeld reiniging of vervanging van de materialen. Schades aan of in de kamers of algemene-/vergaderruimtes als gevolg van onbehoorlijk gebruik worden in rekening gebracht. Maar laten we vooral zeggen dat we het zeer op prijs stellen om de kamer netjes te houden. Zo kunnen volgende gasten er ook weer volop van genieten.

Veiligheid en hoe te handelen bij brand
De kamers in onze Terpboerderij voldoen aan de modernste brand- en veiligheidseisen. In elke B&B-suite is een rookmelder aanwezig en in de boerderij staat brandblusapparatuur. In geval van brand verlaat je je kamer via de normale of vluchtroute en verlaat je de boerderij door de aangegeven groenverlichte (nood)uitgangen. Een eventuele rook- of brandlucht meld je direct bij ons of je belt het welbekende 112-nummer.

Vriendelijk voor het milieu
Wij willen zo goed mogelijk zorgen voor het milieu. Doe je met ons mee en draag jij daar ook een steentje aan bij? Gewoonlijk worden handdoeken en linnengoed niet dagelijks verschoond. Bij een verblijf van langere duur worden de handdoeken en het bedlinnen natuurlijk in overleg verschoond. De kosten hiervan zijn in de prijs inbegrepen tenzij hier andere afspraken over zijn gemaakt.

Heb je nog vragen?
Mocht je vragen of wensen hebben, iets aan comfort ontbreken op je kamer of niet tevreden zijn? Dan stellen wij het erg op prijs als je dit met ons deelt. Dan gaan wij op zoek naar een passende oplossing.

keyboard_arrow_up