1. HOME
 2. chevron_right
 3. CONTACT
 4. chevron_right
 5. ONZE HUISREGELS

In onze B&B gelden, net als op andere overnachtingslocaties, huisregels waarvan wij hopen dat u deze waardeert en uiteraard respecteert.

Aandacht voor stilte, andere gasten en bewoners uit de omgeving
Terpboerderij Stilleven is een plek om tot rust te komen en waar u geniet van stilte. Daarom is dit wellicht onze meest vanzelfsprekende huisregel: Houd alstublieft rekening met anderen. Betracht de rust en stilte hier en toon respect voor de omgeving, de mensen aldaar en eventuele andere gasten.

Onze B&B-kamers en vergaderruimtes zijn uitstekend geïsoleerd en voldoen aan hedendaagse comforteisen. Om een ieders rust en stilte te waarborgen verzoeken wij onze gasten in de kamers, in de algemene ruimtes, op het terras en in de tuin geen lawaai te maken. Uiteraard is het geen enkel probleem om op een normaal geluidsniveau te praten, plezier te maken gebruik te maken van iPads, laptops en telefoons.

Aansprakelijkheid
Wij, als eigenaren van Terpboerderij Stilleven, zijn niet aansprakelijk voor enige vorm van schade, verlies of diefstal die u ondervindt tijdens uw verblijf bij ons. Wij dragen ook geen verantwoordelijkheid voor verlies, diefstal, ongelukken, persoonlijke blessures, medische kosten of schades aan goederen veroorzaakt door persoonlijke onoplettendheid of door omstandigheden buiten ons bereik.

Annuleren
Indien u uw reservering die u direct bij ons heeft gedaan annuleert – dus niet via een externe boekingsite – dan kan dat kosteloos tot twee weken voor aanvang van uw geplande verblijf. U krijgt uw aanbetaling dan van ons terug. Indien u uw reservering binnen twee weken voor aanvang van uw geplande verblijf annuleert dan krijgt u van ons een voucher voor een verblijf op een later moment. Uw aanbetaling blijft dan bij ons. Indien u op de geplande incheckdag of tijdens uw verblijf annuleert, dan hebben wij het recht om geen restitutie te verlenen.

Mogelijk dat u via een externe boekingsite heeft gereserveerd. Wij vragen u dan ook via die site te annuleren. Annuleringskosten van externe boekingssites zult u zelf moeten dragen.

Betalen
U heeft uw kamer vooraf betaald toen u uw verblijf bij ons heeft geboekt. Ook kan het zijn dat u een voorschot heeft aanbetaald. Na afloop van uw verblijf rekent u het eventuele restantbedrag van uw verblijf plus de kosten af voor eventuele genoten consumpties, arrangementen en toeristenbelasting. U kunt bij ons betalen met uw pinpas of per overboeking via uw bankierenapp (tikkie).

Check-in
Inchecken kan in principe tussen 16:00 en 22:00 uur. In overleg met ons kan een andere tijd worden afgesproken.
Geeft u in ieder geval uiterlijk één dag voor aankomst aan hoe laat u ongeveer verwacht aan te komen en belt u op de dag zelf nog even om uw aankomsttijd door te geven. Zo is er zeker iemand aanwezig voor een persoonlijke ontvangst.

Indien u eerder arriveert en uw kamer is nog niet gereed, dan bieden wij u de mogelijkheid om eerder in te checken en uw bagage alvast bij ons achter te laten. Zodra uw kamer gereed is zetten wij die daar voor u neer.

Check-uit
Uitchecken kan tot 10:30 uur op de dag van vertrek. Afhankelijk van de bezetting, kan in overleg een andere uitchecktijd worden afgesproken. Richtlijn blijft evenwel 10:30 uur. Vertrekt u op zondag? Dan kunt u een late checkout boeken en verlaat u uw suite uiterlijk om 16:00. De meerprijs hiervoor bedraagt € 15,- per suite.

Indien u op de dag van vertrek in de omgeving nog een uitstapje wilt maken, dan bieden wij u uiteraard de mogelijkheid om uw bagage nog even bij ons achter te laten zodat u die later kunt komen ophalen.

Eten, drinken en andere versnaperingen

 • Ontbijt: Het heerlijke uitgebreide ontbijt met lokale lekkernijen is inclusief en wordt geserveerd in de Greide Seal. U mag uw ontbijt uiteraard ook meenemen naar uw kamer. Heeft u een voedselallergie of andere specifieke wensen omtrent uw ontbijt dan kunt u dat bij uw reservering aangeven. Wij proberen daar dan zo goed mogelijk rekening mee te houden.
 • Koffie & thee: Koffie en thee zijn inclusief en staan te allen tijden tot uw beschikking in de Greide Seal.
 • Frisdrank en bieren: In de Greide Seal bevindt zich een kitchenette met koelkast, gevuld met een bijzonder selectie van organische/biologische frisdranken, bijzondere soda’s en bieren van de Dokkumer Bierbrouwerij, Kâld Kletske. Deze consumpties zijn voor uw eigen rekening. De prijzen zijn aangegeven op de drankenkaart in uw kamer en in de Greide Seal.
 • Wijn: Heeft u zin in een heerlijke wijn op de kamer of in de tuin? Wij hebben voor u een mooie selectie samengesteld. Vraagt u ons gerust naar ons assortiment rood, wit, rosé of bubbels. Het is prima als u de wijn in de tuin, op het terras of langs de slootkant opdrinkt. Oh ja, onze wijnen gaan per fles.
  Over alcohol: Genieten van een heerlijk alcoholisch drankje is prima. Alcoholmisbruik is niet toegestaan, dus ook geen dronkenschap in onze B&B. Ook verkopen wij geen alcohol < 18 jaar.
 • Consumptiekaart: U ontvangt bij uw check-in een persoonlijke consumptiekaart waarop u aanstreept wat u aan betaalde consumpties verbruikt. Wij vertrouwen erop dat u bij het uitchecken al uw consumpties bij ons afrekent.
 • Roken: In Terpboerderij Stilleven is roken in de kamers, in de algemene- en vergaderruimtes, en op het tuinterras niet toegestaan. U kunt van uw sigaret, of sigaar of pijp wel opsteken op de daarvoor aangewezen rookplaats. Dit geldt ook voor e-sigaretten.
 • Zelf eten bereiden? Wij bieden geen mogelijkheid om zelf te koken of te bbq-en in of rondom onze Terpboerderij.
 • Tot slot iets over drugs: We staan niet toe dat er drugs gebruikt wordt in en direct rondom Terpboerderij Stilleven, in welke vorm dan ook. Diegene die zich niet aan deze huisregel houdt, kunnen wij de toegang tot onze Terpboerderij ontzeggen. Wel zullen wij de volledige kosten voor het gereserveerde verblijf in rekening brengen, zo ook eventuele schades. (zie ook ‘Schade’.)

Huisdieren
Bij Terpboerderij Stilleven hebben we enkele huisdieren die ons erg lief zijn. Helaas kunnen wij niet toestaan dat u zelf een (huis)dier meeneemt. Uitzondering maken wij voor gasten met een hulphond, zonder welke zij hier niet zouden kunnen verblijven.

Internet/WIFI
Terpboerderij Stilleven biedt gratis een WIFI-gastennetwerk aan. Het gebruik hiervan is in goed vertrouwen. Bij misbruik kan de toegang tot Internet worden geblokkeerd.

Kaarsen & open vuur
In elke B&B-kamer bevinden zich sfeerkaarsjes welke gebrand mogen worden. Het branden van andere kaarsen is niet toegestaan. Ook is het niet toegestaan brandende kaarsen onbeheerd te laten. Dus, verlaat u de kamer? Doof dan a.u.b. de kaarsen even. Bedankt alvast.

Parkeren & uit- en inladen
Uw auto kunt u parkeren op de daarvoor aangegeven P-plekken tegenover de inrit van de Tsjerkestrjitte, ‘onder aan de terp’. Het prachtige laantje van oude klinkertjes – de Tsjerkestrjitte – leidt u de terp op naar Terpboerderij Stilleven.

Mocht u uw bagage willen uitladen of ophalen dan is het bij uitzondering toegestaan om uw auto kortstondig achter op ons ‘hiem’ te parkeren. Bent u slecht ter been? Laat het ons weten en wij zorgen dat u onze boerderij gemakkelijk bereikt.

Parkeren is op eigen risico. Terpboerderij Stilleven is niet aansprakelijk voor diefstal van of enige vorm van schade aan uw voertuig.

Spullen van een ander…
Geniet u vooral van alles wat Terpboerderij Stilleven te bieden heeft. Wees a.u.b. zuinig op uw eigen en onze spullen. En de spullen van andere gasten? Daar komen we niet aan. Wij dragen dan ook geen verantwoordelijkheid voor verlies of diefstal van en schade aan uw goederen.

Schades
Onze mooie nieuwe kamers en ruimtes zijn met zorg ingericht. Mocht er door uw toedoen onverhoopt iets beschadigd raken, kapot gaan of zoekraken dan is het fijn dit te bespreken en vinden we samen een passende oplossing. Ontstaan er tijdens uw verblijf niet verwijderbare vlekken in het matras, dekbed, stoffen of handdoeken? Bespreek dit met ons voor een passende oplossing of vergoeding voor bijvoorbeeld reiniging of vervanging van de materialen. Schades aan of in de kamers of algemene-/vergaderruimtes als gevolg van onbehoorlijk gebruik worden in rekening gebracht. Maar laten we hier vooral zeggen dat we het zeer op prijs stellen om de kamer netjes te houden. Zo kunnen volgende gasten er ook weer volop van genieten.

Veiligheid en hoe te handelen bij brand
De kamers in onze Terpboerderij voldoen aan de modernste brand- en veiligheidseisen. In elke B&B-kamer is een rookmelder aanwezig en in de boerderij staat brandblusapparatuur. In geval van brand meldt verlaat u uw kamer via de normale of vluchtroute en verlaat u de boerderij door de aangegeven groenverlichte (nood)uitgangen. Een eventuele rook- of brandlucht meldt u direct bij ons of u belt het welbekende 112-nummer.

Vriendelijk voor het milieu
Wij willen zo goed mogelijk zorgen voor het milieu. Doet u met ons mee en draagt u daar ook een steentje aan bij? Gewoonlijk worden handdoeken en linnengoed niet dagelijks verschoond. Bij een verblijf van langere duur worden de handdoeken en het bedlinnen natuurlijk in overleg verschoond. De kosten hiervan zijn in de prijs inbegrepen tenzij hier andere afspraken over zijn gemaakt.

Heeft u nog vragen?
Mocht u vragen of wensen hebben, iets aan comfort ontbreken op uw kamer of niet tevreden zijn? Dan stellen wij het erg op prijs als u dit met ons wilt delen. Dan kunnen wij op zoek gaan naar een passende oplossing.