VAN DRUKTE NAAR STILTE

De reden om onze voormalige woonplaats Amersfoort te verruilen voor deze prachtige en verstilde terpboerderij is een serieuze aandoening aan Karin’s gehoor. Daardoor was een bestaan in de Randstedelijke drukte niet langer mogelijk. Omdat veel geluiden erg belastend voor haar zijn, zochten we een plek waar volmaakte stilte heerst. We vonden hem op deze kleine terp in Jannum. Hier voelden wij een ongeëvenaarde rust en ontspanning die meteen bezit van ons namen en zo kenmerkend zijn voor dit schitterende gebied. Vandaar die naam ‘Stilleven’. Want dat is wat wij hier samen doen. En we laten jou er graag van meegenieten. Oant sjen.

Karin & Jan Massier

OVER TERPBOERDERIJ STILLEVEN

Terpboerderij Stilleven staat in Jannum, het kleinste terpdorpje ter wereld. En het mooiste! Hier werd onze monumentale kop-hals-rompboerderij bijna 200 jaar geleden gebouwd. Zelf hebben dit juweel in de periode 2018-2020 volledig onder architectuur gerestaureerd en vernieuwd, met behoud van de monumentale en karakteristieke kenmerken.

Doordat de warme, historische uitstraling onaangetast is gebleven en zorgvuldig gecombineerd met de modernste voorzieningen, bieden we jou als onze gast alle comfort en knusheid voor een onvergetelijk verblijf: vier schitterende luxe suites met elk een eigen karakter, een eigen douche en een eigen toilet. Daarnaast een gezamenlijke ontbijtkamer met keuken. En speciaal voor aanbieders van workshops bijvoorbeeld op het gebied van creativiteit, mindfulness, natuur of persoonlijke ontwikkeling, bieden onze moderne vergaderfaciliteiten uitstekende mogelijkheden.

De immense schuur van de boerderij heeft met ruim 12 meter hoogte meer het karakter van een rietgedekte kathedraal. Deze indrukwekkende hoogte dwingt bij binnenkomst direct groot respect af voor de bouwers…

Want deze schuur is rond 1850 opgetrokken door louter doorleefde, eeltige handen en met stugge Friese paardenkracht. En zelfs na bijna 200 jaar door weer en wind te zijn gegeseld, staat hij fier overeind en hoefden we aan de constructie niets meer te doen dan wat houtworm te verwijderen en wat riet bij te steken.

Op de plek van de monumentale ‘grupstal’, waar de koeien vroeger dicht op elkaar geduldig op de lente wachtten, hebben we vier volledig nieuwe en luxe suites gebouwd. De oude stal-elementen hebben we daarbij zoveel mogelijk in tact gelaten om de sfeer van de schuur niet aan te tasten. Ga maar eens ruiken in de oude spekkast op zolder, waar nog steeds de geur hangt van lekkere hammen die er vroeger in werden gerookt. En ook de grote houten voersilo is een imposante blikvanger die het na zoveel jaren trouwe dienst verdiende het te blijven staan.

Geniet dus van de boerderij en de ruimte eromheen!  We vertellen je graag meer over de verbouwing en wat we hier allemaal aantroffen. Of over Jannum en de mogelijkheden in deze prachtige omgeving. Maar….. alles kan, niets moet in Terpboerderij Stilleven. Behalve genieten natuurlijk. Op jouw manier.

keyboard_arrow_up