EEN ONONTDEKT STUKJE NEDERLAND

Jannum ligt in de gemeente Noardeast Fryslân, een verrassend veelzijdig en onaangetast buitengebied dat het verdient om door jou te worden ontdekt. De uitgestrekte akkers rond onze boerderij met een indrukwekkende diversiteit aan weidevogels en andere fauna. En het UNESCO Wadden Werelderfgoed met het plaatsje Holwerd vanwaar de veerboot naar Ameland vertrekt. Hier vind je ook het gezellige en meest noordelijke elfstedenstadje Dokkum waar je langs de rivier de Dokkumer Ee zo naartoe fietst. Want in dit mooie landschap laten bewoners en bezoekers de auto liever staan.

Jannum staat ook synoniem voor het monumentale terpje, waarop onze boerderij gevestigd is. Dit is tevens een beschermd dorpsgezicht (zie wikipedia). Hier ga je terug in de tijd. Het stokoude kerkje uit de 12e eeuw dat voor bezichtiging geopend is en de kleine arbeidershuisjes uit de 17e eeuw.

En natuurlijk onze monumentale Friese kop-hals-romp boerderij uit 1850. Jannum, klein maar met een grootse uitstraling. Een on-Nederlandse plekje met al z’n rust en charme. De gezonde Friese lucht en die eindeloze stilte brengen je vanzelf in verbinding met de natuur en tot volledige ontspanning. Je hoeft er niets voor te doen, er zijn is voldoende. Dé ideale plek voor bezieling en inspiratie.

Als gast van onze boerderij krijg je uitgebreide toeristische informatie. Je ontvangt een exemplaar van de Schattenkaart Friesland met een overzicht van culturele, historische en natuurattracties. En dat zijn er nogal wat.

keyboard_arrow_up